Infomarkt Hoe zet jij in op de toekomst?

Steeds meer land- en tuinbouwers kiezen voor inkomens- en activiteitenverbreding op hun bedrijf. Ze verkopen bv. niet enkel rechtstreeks hoeveproducten, maar bieden ook vakantie op hun bedrijf aan of zetten in op energiebesparing en -productie wat zorgt voor een bijkomend inkomen of een onkostenbesparing op termijn. Inzetten op de toekomst betekent ook natuurinclusieve landbouw, het herdenken en verduurzamen van de manier waarop we eiwitten produceren en consumeren, nieuwe teelten introduceren …

Overweeg jij inkomens- en activiteitenverbreding op je bedrijf maar zit je nog met veel vragen? Of biedt vakantie in eigen land perspectieven? Is een andere teelt een optie? Erken je de nood aan verduurzaming op allerlei vlakken (energie, eiwitproductie, ecologie, …), maar hoe doe je dat en wat met de kosten?

Op dinsdag 21 november 2023 ging de infomarkt ‘Hoe zet jij in op de toekomst? Land- en tuinbouw in zijn vele facetten.’ door met inspirerende getuigenissen van landbouwers uit Vlaanderen en Nederland die zich ontpopten tot multifunctionele agrarische ondernemers. 

Raadpleeg onderaan deze pagina de presentaties in de rubriek 'Documenten'.

Deze infomarkt was een organisatie van Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Landelijke Gilden & Grenspark Groot Saeftinghe.

Deelnemers infostandenmarkt

Stel een vraag

dienst Landbouw & Platteland

+32 9 267 86 79