Je bent hier: Home > Wonen & milieu > Mobiliteit > Fietsen

Fietsen

Het provinciebestuur ondersteunt en realiseert functionele fietsnetwerken en organiseert acties die mensen aanmoedigen om voor verplaatsingen naar school, naar het werk of naar de winkel de fiets te gebruiken. 

Bovenlokaal en Lokaal Functioneel Fietsnetwerk

Het Bovenlokale Functionele Fietsroutenetwerk (BFF) werd opgemaakt in opdracht van het Vlaams Gewest en bestaat dus in de vijf Vlaamse provincies. De nadruk ligt hier op functioneel fietsverkeer (woon-werk, woon-school, woon-winkel) en het gaat om bovenlokale verplaatsingen.

Fietssnelwegen

Binnenkort op minder dan 30 minuten vlot en veilig met de (elektrische) fiets van Deinze, Lokeren of Wetteren naar Gent? Het kan via de Oost-Vlaamse fietssnelwegen en door een uniek samenwerkingsverband!

Wegwijzers

Een goede bewegwijzering is een belangrijk onderdeel van het provinciaal fietsbeleid. De Provincie staat in voor de gratis uniforme bewegwijzering.

Lange AfstandsFietspaden (LAF)

De provincie Oost-Vlaanderen wordt doorkruist door rivieren en kanalen, (oude-) spoor- en trambeddingen. Het provinciebestuur selecteerde langsheen deze assen een netwerk van Lange AfstandsFietspaden (LAF).

Fietstellingen

De Provincie voert regelmatig een fietstelcampagne uit op het fietsnetwerk. Zo krijgen we een beter inzicht in de aanwezige fietsstromen zoals het aantal fietsers, hun trajectkeuze en hun snelheid.

Europese steun voor kunstwerken op fietsroutes

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is één van de Europese structuurfondsen.