Collectief vervoer en evenementen

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen ondersteunt de uitbouw van een kwaliteitsvol openbaar vervoernet en neemt initiatieven die de bereikbaarheid van bestemmingen in het kader van vrijetijdsverplaatsingen verbeteren. Het gebruik van collectief vervoer wordt gestimuleerd als een waardevol vervoersalternatief dat betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen.

------------------------------------------------------------------------

De Provincie Oost-Vlaanderen en Flanders Classics NV, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, zorgen opnieuw voor gratis pendelbussen op zondag 2 april 2017.

Subsidies voor evenementenbussen

Via het provinciaal reglement evenementenbussen worden er de komende maanden opnieuw pendelbussen georganiseerd naar een aantal grote evenementen.

Gratis feestbussen oudejaarsnacht 2016-2017

Dankzij de Provincie Oost-Vlaanderen rijden de 35 feestbussen van De Lijn op Oudejaarsnacht gratis in 45 gemeenten van Oost-Vlaanderen.

Spoorlijncomités Gent-Eeklo, Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen

Het 'spoorlijncomité' is een overlegforum van de voornaamste partners in het mobiliteits- en openbaar vervoersbeleid uit een bepaalde regio. Momenteel werken de spoorlijncomités Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen volop aan de realisatie van verbeteracties.