Wapenwet

Nieuwe wapenwet

De bevoegdheid van de gouverneur in het kader van de wapenwetgeving werd sterk uitgebreid en dit krachtens de wet van 8 juni 2006 houdende regelgeving van economische en individuele activiteiten met wapens (B.S. 09.06.2006).

In de documenten hieronder kan je alle informatie vinden betreffende de aanvraag van een wapenvergunning. 

Opgelet!

Van zodra de sportschutter in het bezit is van zijn sportschutterslicentie, is hij voor sommige van zijn wapens vrijgesteld van de vergunningsplicht (zie de lijst van vuurwapens bij de documenten onderaan deze pagina). Dit betekent dat er geen aanvraag voor een vergunning moet worden ingediend en dat er bijgevolg ook geen retributies verschuldigd zijn. Deze wapens moeten wel nog geregistreerd worden bij de gouverneur.

Op 1 september 2008 trad de nieuwe wet van 25 juli 2008, die de wet van 8 juni 2006 houdende regeling van economische en individuele activiteiten met wapens op aanzienlijk wijzigt, in werking. Deze wet kan geraadpleegd worden op www.staatsblad.be.

De gecoördineerde versie van de nieuwe wapenwet vind je hieronder terug (bij documenten). De wijzigingen werden in het geel gearceerd. In de korte samenvatting (ook bij de documenten onderaan deze pagina) vind je de belangrijkste wijzigingen.

Contact

Federale directie Politiezaken en Wapens - dienst Wapenvergunningen
(Vanaf januari 2016 enkel op afspraak)
Kalandeberg 1
9000 Gent
tel.09 267 88 55
wapenvergunningen@oost-vlaanderen.be

Stel een vraag

De nieuwe wapenwet - aangepast door de wet van 25 juli 2008