Dienstverlening van a tot z

Hier kan je de dienstverlening van het provinciebestuur opzoeken op trefwoord. Per trefwoord staan een korte toelichting en de coördinaten waar je terecht kan voor meer informatie.


Sportcentra
Golf Puyenbroecknaar boven
Om de golfsport voor iedereen vlot toegankelijk te maken, ontwikkelde het provinciebestuur in 2004 een 'publieke' golf in provinciaal domein Puyenbroeck.
Zowel beginnende als ervaren golfers vinden er moeiteloos hun draai. In tegenstelling tot de klassieke golfclubs moet je er enkel een jaarlijks lidgeld en geen toetredingsvergoeding betalen. Je betaalt enkel een minimale dagbijdrage of neemt een budgetvriendelijk jaarabonnement.

De oefenfaciliteiten (driving range, oefenbunker en oefengreen) van Golf Puyenbroeck zijn toegankelijk voor iedereen. Golf Puyenbroeck beschikt bovendien over een 'indooroefenruimte' en overdekte afslagplaatsen. Voor je het 9-holes golfterrein mag betreden, moet je een golfvaardigheidsbewijs en een golffederatiehandicap voorleggen.

Het golfterrein met een lengte van 3 155 m en een par 36 is zo ontworpen dat elke speler er een sportieve uitdaging in vindt. De greens zijn doordacht beschermd door natuurlijk waterhindernissen of kunstmatig aangelegde zandbunkers.

Faciliteiten:

- driving range, oefenbunker en oefengreen: de bezoeker kan hiervan zelfstandig gebruik maken,
- individuele en persoonlijk opleiding via een golfprofessional,
- groepsinitiaties, -ontdekkingen en clinics (opaanvraag),
- juniorlessen op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag voor 8- tot 16 jarigen begeleid door een golfprofessional,
- behalen van een golfvaardigheidsbewijs (GVB): er wordt een degelijke voorbereiding aangeboden via theoretische en praktische lessen,
- 9-holes golfterrein voor de meer ervaren spelers met een federatiehandicap.

Contact

Golf Puyenbroeck
Craenendam 5, 9185 Wachtebeke
tel. 09 342 42 83
Provinciaal sportcentrum Puyenbroecknaar boven
Sportcentrum Puyenbroeck
Het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck bestaat uit een zwembadencomplex, een sporthal, openluchtsportvelden en een sportverblijf.

Zwembadencomplex
Het centrum beschikt over een compleet uitgerust zwembadcomplex met een vijftigmeterbad, een peuter- en doelgroepenbad en een waterkreek. Dit bad heeft zowel een professioneel aanbod voor de zwemclubs als een recreatief aanbod voor gezinnen op zoek naar waterplezier. De accommodatie van het zwembadencomplex omvat vier whirlpools, vier stoomhutten, een familieglijbaan, een doelgroepenbad met beweegbare bodem, een peuterbad, een recreatiezone en een zwemmersbar. Rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de rolstoellift. Voor de sportievelingen is er een overdekt vijftigmeterbad dat opsplitsbaar is in twee stuks van vijfentwintig meter. Dit competitiebad kan afgehuurd worden voor een zwemevenement.

Sporthal en polyvalente parketzaal
De sporthal en de polyvalente parketzaal bieden een waaier aan mogelijkheden voor zowel de recreatieve als de competitieve clubs of verenigingen. Ook scholen en de individuele sporter kunnen gebruikmaken van de sporthal en haar accommodatie.
Voor elke sport die kan beoefend worden, is er bijbehorend materiaal aanwezig.
De 1 872 m² grote sportzaal van sportcentrum Puyenbroeck meet 52 m op 36 m en heeft een centraal terrein voor zaal- en minivoetbal, handbal en korfbal. De sportzaal kan in drie delen opgedeeld worden. Bij elk deel is er belijning voor badminton, tennis, volleybal en basketbal.
De tribune op de eerste verdieping heeft een capaciteit van 160 zitplaatsen. Er zijn nog zes verrolbare tribunes voor elk 25 personen. Er is ook een verplaatsbare tatami aanwezig van 300 m² en een professioneel uitgerust krachttrainingszaal.
Naast de sportzaal bevindt zich een polyvalent zaaltje in parketvloer (10 m x 20 m). Eén gedeelte van deze zaal is uitgerust met sportramen en klimrekken. De parketzaal is uiterst geschikt voor turnen, vechtsport en dans.
Er moet wel op voorhand gereserveerd worden.

Openluchtsportterreinen
De vernieuwde openluchtsportterreinen omvatten 4 tennisterreinen in kunstgras, polyvalent veld voor diverse sporten zoals honkbal, korfbal, rugby, enz., 2 beachterreinen, terrein voor streetbasket, outdoor klimmuur, outdoor fitness, functioneel parcours, startplaats van 3 mountainbikeroutes, diverse omlopen voor oriënteringssport, 32 km kajaktraject, skeelerpiste met skatepark, boogschietstand, driving range voor golfkennismaking, kunstgrasvelden voor voetbal en rugby (waarvan 1 veld FIFA 1* recommended), zandterrein voor beach soccer, laag- en hoogtouwenparcours, teambuildingparcours en Finse looppiste (2,3 km).

Sportverblijf
De moderne verblijfsaccommodatie van het sportverblijf leent zich uitstekend voor o.a. sportstages, kampioenschappen en zoveel meer. Het is de ideale plaats voor korte en lange sportstages, schoolsportklassen, weekends, ...
Alle twee- en vierpersoonskamers hebben apart sanitair en een badkamer met douche. Er zijn verschillende formules gaande van bed-and-breakfast tot vol pension. Aangepaste sportvoeding is ook mogelijk. Voorzieningen in het sportverblijf: 22 kamers en 68 bedden, apart sanitair met badkamer en douche, cateringfaciliteiten (aangepaste sportvoeding mogelijk), vergaderzaal, polyvalente zaal met LCD-tv, video en dvd, internettoegang, wasmachine en droogkast en krachttrainingszaal.
Het sportcentrum Puyenbroeck en zijn verblijfsaccommodatie is de gedroomde locatie voor clubstages, sportkampen, sportklassen, kampioenschappen, teambuilding, klantenevents, sportmanifestaties en bedrijfssportdagen.
In overleg stellen we een programma op met activiteiten op ieders maat en naar ieders wens.

Contact

provinciaal sportcentrum Puyenbroeck
Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke
tel. 09 342 42 60
Sportcentrum De Boerekreeknaar boven
Het provinciaal sportcentrum De Boerekreek situeert zich ten noorden van de provincie Oost-Vlaanderen in een uitzonderlijk en kwetsbaar natuurgebied in Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins). De voornaamste troeven van het centrum zijn de ruiter- en de watersporten in georganiseerd verband. De individuele gebruiker kan er wandelen, fietsen en vissen (dagrecreanten).

Het provinciaal sportcentrum De Boerekreek omvat: een verblijfsaccommodatie voor 78 personen, een eetzaal/polyvalente ruimte voor 100 personen, een overdekte manege met zadelruimte, klaslokaal en stallingen voor 18 paarden/pony’s, een buitenpiste, loodsen voor sportmateriaal, een afzonderlijke droogruimte voor de zeil- en surfpakken, een fietsenberging met herstelatelier, vier kleedruimtes en sanitaire voorzieningen, een EHBO-lokaal, een administratief gebouw met vergaderzaal.
Het sportcentrum zal nog verder uitgebouwd worden met een avonturensportparcours en een klimmuur.
Het provinciaal sportcentrum De Boerekreek biedt een waaier van activiteiten aan. Er worden o.a. sportkampen, pony-, zeil- en surflessen, sportklassen, schoolsportdagen en weekendverblijven georganiseerd. Het mag terecht het neusje van de zalm genoemd worden voor watersportliefhebbers en liefhebbers van ruitersport.
Zie ook trefwoord SPORT.

Contact

provinciaal sportcentrum De Boerekreek
Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins)
tel. 09 379 91 82
Prijzen:
gratis
Sportinfrastructuur De Gaversnaar boven
In het Gaversbad in het provinciaal domein De Gavers vind je een 25-meterbad, een
recreatiebad, ploeterbaden, een speelkreek, een instructiebad, buitenbad en saunalandschap.
Het is met andere woorden dé plaats voor een ganse dag waterpret. Zie ook trefwoord ZWEMBADEN.

Er is ook uitgebreide sportaccommodatie: een waterplas van 20 ha (waar u kan kajakken, windsurfen,
Canadees kanoën, pedaloën, roeien, ... ), twee ondergrondse sportzalen, geschikt voor
dans en andere sporten, een ondiepe waterspeelplaats en strandzone met vier beachvolleyterreinen,
een klimrots met tien klimbanen, drie tennisterreinen en polyvalent buitenterrein voor
balsporten, avonturenminigolf,
verschillende grasvelden, trimpiste, mountainbikeparcours en omloop oriënteringssport, vijf minitrampolines in open lucht, skelterbaan, speeldorp, inlineskatepiste.
In de ondergrondse sportruimten is er elke dag sport met oa. zumba, aerobics, turnen, zelfverdediging en vele andere. Op www.degavers.be > public > kalender kan je een overzicht raadplegen van deze sportactiviteiten.

Contact

provinciaal domein De Gavers autonoom provinciebedrijf (apb)
Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen
tel. 054 43 53 51