Subsidies techniekacademies

Wat is een techniekacademie?

Top

Een techniekacademie is een reeks van 10 workshops op woensdagnamiddag. Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar proeven tijden deze workshops van techniek. Ze leren aan de hand van uitdagende projecten om een technisch probleem aan te pakken. Ze komen in aanraking met vakgebieden als hout, metaal, bouw, elektriciteit, kunststof, mechanica, robotica, programmeren… en leren vaardigheden aan om als technieker zelf nieuwe creaties te ontwerpen en uit te werken.

Provinciale subsidie

Top

De Provincie geeft 2 500 EUR subsidie voor een reeks van 10 techniekactiviteiten. Je kan per namiddag maximum 5 EUR inschrijvingsgeld vragen aan de deelnemers.

Je aanvraag indienen?

Top

Werk je in een Oost-Vlaamse hogeschool, gemeentebestuur of school voor secundair onderwijs met onderwijsvormen TSO-BSO (nijverheidsopleidingen)? Dan kan je een subsidie aanvragen.

Je gebruikt uitsluitend het 'aanvraagformulier techniekacademies', dat je onderaan deze pagina vindt.

Je moet elke techniekacademie jaarlijks opnieuw aanvragen. Per school of samenwerkingsverband kan je maximum  één aanvraag indienen.

Je dient de aanvraag in tegen uiterlijk 15 mei voorafgaand aan het schooljaar waarin de techniekacademie plaats vindt.

Als de deputatie je aanvraag goedkeurt, wordt de subsidie van 2500,00 EUR in één schijf vooraf uitbetaald. De directie Onderwijs & Vorming houdt bij haar advies rekening met de manier waarop je de subsidiecriteria invult.

Stuur het ingevulde formulier en bijlagen op naar: Deputatie Provincie Oost-Vlaanderen (directie Onderwijs en Vorming - Woodrow Wilsonplein 2 - 9000 Gent) of bezorg het via mail naar onderwijs.en.vorming@oost-vlaanderen.be.

Wat na afloop van je techniekacademie?

Top

Binnen drie maanden na afloop van je techniekacademie bezorg je ons de evaluatie en verantwoording van je techniekacademie en alle verantwoordingsstukken.

Meer info

Top

Je kan verder met al je vragen terecht bij Directie Onderwijs en Vorming - Woodrow Wilsonplein 2 - 9000 Gent

Hanne Fabri via hanne.fabri@oost-vlaanderen.be of 09 267 74 39

Caroline Delbaere via caroline.delbaere@oost-vlaanderen.be of 09 267 74 36

Onderaan deze pagina vind je

- het subsidiereglement

- de handleiding met meer informatie over het subsidiereglement

- het aanvraagformulier

- het formulier voor evaluatie en verantwoording

- een overzicht van ondersteunende organisaties

- een overzicht van inspirerende websites

Locaties techniekacademies

Met de techniekacademies wil de Provincie samen met een aantal gemeenten en scholen secundair onderwijs kinderen uit de 2 laatste jaren van het basisonderwijs op woensdagnamiddag op laten proeven van techniek.

Er gaan techniekacademies door op verschillende plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen. Hier kom je te weten waar.