Je bent hier: Home > Onderwijs & vorming

Provinciaal onderwijs

Wist je dat er 19 provinciale scholen zijn en dat meer dan 33 000 leerlingen en cursisten er les volgen? Je vindt het aanbod van het provinciaal onderwijs per school terug.

Flankerend onderwijsbeleid

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen werkt met haar flankerend onderwijsbeleid aan gelijke onderwijskansen.

Oost-Vlaamse Bestuursacademie (OBAC)

De Bestuursacademie richt zich uitsluitend op lokale besturen. We bieden jou praktijkgerichte opleidingen met beperkte theoretische kadering en vooral voor aandacht voor toepassing. De 'tips & tricks' van het werkveld, zeg maar. Daarom werken we vooral met docenten die zelf in een bestuur werken en hun ervaring aan jou kunnen doorgeven.

Wil jij ook nog sterker in je schoenen staan dankzij OBAC?
Ga op ontdekking in ons aanbod, maak je keuze en stap mee aan boord.

Vorming

Het vormingsaanbod van de Oost-Vlaamse Bestuursacademie voor ambtenaren van lokale en regionale besturen en andere provinciale opleidingsmogelijkheden.

Job/studiekeuze

Jongeren van 11 tot 14 jaar ontdekken in Het Beroepenhuis een waaier van beroepenen informatie over studierichtingen.

Bij de Stap kan je terecht voor informatie over volwasseneneducatie in de provincie Oost-Vlaanderen.

Educatief aanbod

Het provinciebestuur biedt rond een aantal thema's educatieve materialen en activiteiten aan. Ook ondersteunt het provinciebestuur verschillende partners bij het uitwerken van lesmateriaal.

Toelagen voor afstudeerscripties

Universiteits- en hogeschoolstudenten kunnen een prijs in de wacht slepen als hun afstudeerscriptie gaat over Oost-Vlaanderen of één van haar bovengemeentelijke regio’s. Lees hier meer over de voorwaarden.