Je bent hier: Home > piva eGov > I-monitor

I-monitor begeleidingstraject

piva eGov is één van de uitvoerders van de gesubsidieerde ondersteuning in het kader van de I-monitor.

Voor Oost-Vlaanderen hebben stad Zottegem, gemeente Horebeke, gemeente Knesselare, gemeente Temse en OCMW Ninove ingetekend op het ondersteuningsaanbod.

Wij bieden dit soort werking ook aan buiten het gesubsidieerd traject. Wens je hier meer informatie over?
Contacteer ons !

De ondersteuning

Top

Het ondersteuningsaanbod bestaat uit 20 dagen werking bij het lokale bestuur. In die 20 dagen leveren we een (aanzet tot) quick win en een actieplan tot verbetering van de maturiteit.

Piva eGov hanteert enkele belangrijke principes bij de ondersteuning:

  • Op maat aanpak: elk bestuur vertrekt van een ander startpunt en heeft een andere context, de ondersteuning die we bieden gebeurt op maat van het bestuur.
  • Geen veronderstellingen: piva eGov doet geen veronderstellingen en veralgemeningen. Strategische ICT-principes, standpunten, prioriteiten en dergelijke worden in co-creatie met het bestuur bepaald en getoetst.
  • Slim hergebruik: we maken gebruik van de zaken die er al zijn. Relevante studies, documenten, ... gebruiken we in het proces. Ook bij mogelijke oplossingen, kijken we wat er reeds bestaat en wat er bruikbaar is.
  • Actie: de uitkomst van de ondersteuning moet aanzetten tot actie. We willen niet de zoveelste studie aanleveren die in de kast verdwijnt. Om dit te garanderen hecht het Piva eGov bij de ondersteuning het grootste belang aan de gedragenheid en de realiseerbaarheid van het actieplan.

Aanpak

Top

Naast de overkoepelende werkgroep met alle ondersteunende partijen, heeft piva eGov een intense samenwerking met de Vlerick Business School. Vlerick Business School ondersteunt het proces met raad en daad. We sturen de ondersteuning telkens bij met de nieuwe ervaringen.

Intern heeft piva eGov een stuurgroep opgericht om de voortgang van de ondersteuning te monitoren en bij te sturen waar nodig. De verschillende domeinen zijn vertegenwoordigd in die stuurgroep. Een kernteam van drie personen treedt in de uitvoering op als business analyst.

Daarnaast kan piva eGov beroep doen op haar bestaande profielen die elk met hun expertise een meerwaarde bieden voor het gehele project.

I-monitor?

Eind 2015 kregen de Vlaamse lokale besturen (gemeenten en OCMW's) de kans een vragenlijst in te vullen. Deze resulteerde in een maturiteitsniveau op het vlak van informatiehuishouding en ICT.

De resultaten voor Oost-Vlaanderen:

Op de website van Vlaanderen kan je alle resultaten raadplegen.

De bevraging kadert in de ambitie van Vlaanderen radicaal digitaal 2020 en is een gesubsidieerd project van het eGov consortium onder coördinatie van VVSG. Besturen met het meeste groeipotentieel kunnen beroep doen op gesubsidieerde ondersteuning (die besturen kregen hierover bericht van de VVSG), piva eGov is één van de mogelijke uitvoerders van die ondersteuning.

Contact

Top

Provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) eGov
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
B 9000 Gent
+32 (0)9 267 77 43
egov@oost-vlaanderen.be

Voor algemene vragen aan de Provincie Oost-Vlaanderen kan je op 'Stel een vraag' terecht.