Plattelandsbeleid

Subsidies voor het platteland: projectoproep 'Provinciale plattelandsprojecten' en 'Samenwerking met de stedelijke omgeving'

Top

Er is een oproep gelanceerd voor 'Provinciale plattelandsprojecten' (Omgevingskwaliteit en Platteland Plus) en 'Samenwerking met de stedelijke omgeving'.
Alle voorwaarden en documenten vind je verder op de website (zie onderaan ‘Provinciale plattelandsprojecten 2016’ of ‘Samenwerking met de stedelijke omgeving’).

Voorzie alvast 17 mei 2016 (18.00 tot 21.00 uur) in je agenda. Op die dag wordt er een netwerkmoment voorzien voor iedereen met aangemelde ideeën rond plattelandsprojecten in Oost-Vlaanderen.

Wens je op de hoogte te blijven van nieuwe PDPO-oproepen? Schrijf je dan in op de onderstaande link, op de nieuwsbrief Europa (zie onderaan) of bekijk regelmatig deze webpagina.

Organisatie: *
Functie:
E-mail: *
Telefoon:
Naam: *
Voornaam: *
 

Subsidies voor het platteland: het bovenliggende kader

Top

Het Uitvoeringsplan voor het Oost-Vlaamse Platteland bevat het beleidskader voor de provincie Oost-Vlaanderen inzake het derde Vlaamse Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO III) 2014 -2020. Deze situatieschets bestaat uit de thema's: Ondernemen, Armoede en Welzijn, Erfgoed en toerisme, Klimaatneutraal Oost-Vlaanderen en Open ruimte. Onder deze thema's werden, aan de hand van de inhoudelijke prioriteiten, concrete acties bepaald waarbinnen projecten kunnen ingediend worden onder de verschillende maatregelen voor plattelandsontwikkeling.

Contact

Dienst Landbouw en Platteland
tel.09 267 86 73 of 09 267 86 70
platteland@oost-vlaanderen.be

LEADER

Alle informatie over de Lokale Ontwikkelingsstrategieën.

Plattelandsprojecten 2007-2013

Alle informatie over plattelandsprojecten binnen de projectperiode 2007-2013.

Beleidskader Platteland

De Europese Unie wil garanties bieden voor het behoud van het platteland en maatregelen nemen om het concurrentievermogen van de Europese landbouw te verbeteren. Ook Vlaanderen werkt actief een plattelandsbeleid uit.

Provinciale plattelandsprojecten 2016

Oproep voor projecten Omgevingskwaliteit en Platteland Plus 2016.

Samenwerking met de stedelijke omgeving

Eenmalige oproep voor projecten rond samenwerking tussen stad en platteland.

Platteland Plus - december 2015

Enkel voor aangemelde projecten tussen december 2015 en februari 2016. Alle documenten om je projectidee uit te werken.

Voor promotoren

Hier kan je de communicatierichtlijnen en de documenten voor de declaratie van kosten terugvinden.