Lokaal voedsel

Lokale voedselstrategieën

Top

De Provincie wil de ontwikkeling van duurzame lokale voedselsystemen en -strategieën stimuleren met het oog op

  • een toename en betere afstemming van de lokale productie en consumptie van voedsel en
  • het verkorten van ketens.

Als intermediair bestuur staat de Provincie Oost-Vlaanderen in een uitstekende positie om het thema (duurzaam) lokaal voedsel aan te pakken.

Vanuit het bovenlokaal niveau kan een passend beleid worden opgezet, samen met steden en gemeenten. Andere belangrijke doelgroepen zijn de Oost-Vlaamse burgers en de lokale producenten van (duurzaam) voedsel.

Plan lokaal voedsel

Top

Een actieplan rond lokaal voedsel werd uitgewerkt. Je vindt het onderaan deze pagina bij Documenten.

Lekker Oost-Vlaams

Top

De consument is meer en meer op zoek naar lokale, authentieke producten met een verhaal. Dit heeft onder meer te maken met het vertrouwen in producten van bij ons. Bovendien helpen we zo de lokale producent vooruit en bevorderen we de tewerkstelling. Tegelijk leggen de producten minder kilometers af naar het verkooppunt, een duurzaam argument dus.

Lekker Oost-Vlaams is een initiatief van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw en de Provincie Oost-Vlaanderen, i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen. Samen met 195 streek- en hoeveproducenten promoten we de lokale producten uit Oost-Vlaanderen.

Brochure Van alle markten thuis

Top

Wil je als land- en tuinbouwer een nieuwe neventak (b.v. hoevewinkel, hoeveslagerij, automaat, teambuilding, ...) op je bedrijf ontwikkelen? Dan is de brochure met infofiches een handig instrument op je op weg te helpen in de wet- en regelgeving, communicatie, promotiekanalen en subsidies. Aanvullend vind je een overzicht van (Oost-Vlaamse) organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan

Download de digitale brochure via de link bij Documenten.

Of bestel een papieren versie via de link in de rechterkolom van deze pagina.

Contact

Dienst Landbouw & Platteland
tel.09 267 86 79
landbouw@oost-vlaanderen.be