De wereld van Pierlepein

de wereld van pierlepein

'De wereld van Pierlepein', een uniek concept!

Top

Muisje Pierlepein is de mascotte van diverse hedendaagse land- en tuinbouwbedrijven. Ze is, net als alle muizen, buitengewoon nieuwsgierig, ondernemend en sociaal. Maar ze blinkt uit in haar liefde voor de boerderij, de natuur, het landschap… het platteland!

Via het plattelandsproject 'De wereld van Pierlepein' ontwikkelde de Provinciale Landbouwkamer voor Oost-Vlaanderen educatief materiaal op maat van zorgvuldig geselecteerde, actieve en toonaangevende land- en tuinbouw-bedrijven in Oost-Vlaanderen. Snuister je mee in het aanbod van muisje Pierlepein?

Flitsbezoek

Top

Originele vraag- en antwoordborden dompelen je in een mum van tijd onder in de wereld van de hedendaagse land- en tuinbouw met een vleugje natuur, landschap en creativiteit.
Via de speurneustocht kan je de opgedane boerderijkennis toetsen.

Heb je zin in meer?

Pierlepeinschatkist

Top

Tijd voor een duik in de Pierlepeinschatkist! Deze boerderijkoffer boordevol doe-materiaal voor 9-10 jarigen nodigt vriendjes en klasgenootjes uit om spelenderwijs de boerderij én het platteland te ontdekken. Het ideale recept voor een geslaagde schooluitstap dichtbij/veraf of een origineel verjaardags- of communiefeestje… Nieuwsgierig naar meer? Muisje Pierlepein heeft ook een fruitschatkist en een kamerplantenschatkist.
Ook de allerkleinsten kunnen hun hartje ophalen op de boerderij.

Pierlepeinsnuffeltocht

Top

De Pierlepeinsnuffeltocht laten kleuters horen, zien, voelen én ruiken... een heuse zintuigenprikkeling. Muisje Pierlepein stelt aan de hand van een uniek voorleesverhaal haar vele boerderijvrienden voor. 'Polydor' het paard, 'Kornelia' de koe,' Viktoria' het varken, 'Gertrude' de geit en 'Hipoliet' de haan worden zo aan het jonge publiek voorgesteld. Daarna kunnen de schattige boerinnetjes en stoere boertjes de handen uit de mouwen steken voor de verschillende doe-ateliers. Op de fruitboerderij vind je 'Prosper' de peer, 'Alfons' de appel, 'Prudence' de pruim, 'Antoinette' de aardbei en 'Kas&Kora' de kersen in de boomgaard. Met de vertelsteen van muisje Pierlepein kan je in de klas nagenieten van het onvergetelijke (fruit)boerderijbezoek.

Pierlepeins poelleven

Top

Muisje Pierlepein knipoogt niet enkel naar de land- en tuinbouw maar ook naar de natuur.
Pierlepeins poelleven laat (jeugd)verenigingen en klassen (+ 11 jarigen) de natuurrijke én leerrijke omgeving van de boerderijpoel kennen.