Kleine Tafel Rond

De Kleine Tafel Rond brengt alle actoren die in Oost-Vlaanderen land- en tuinbouw- én plattelandseducatie aanbieden rond de tafel. Hier vind je meer info over het volledige aanbod.

De wereld van Pierlepein

Muisje Pierlepein is 'de' mascotte van diverse hedendaagse Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. Ze is, net als alle muizen, buitengewoon nieuwsgierig, ondernemend en sociaal. Maar ze blinkt uit in haar liefde voor de boerderij, de natuur, het landschap… het platteland! Lees hier meer over haar en haar projecten.

Eduferm

Het grensoverschrijdend Interreg project EDUFERM maakt samenwerking mogelijk tussen Oost- & West-Vlaanderen en Noord Frankrijk.

BOERDERIJonderWIJS!

Leertraject op de boerderij. Levensecht leren staat centraal.

Subsidie boerderij- of serrebezoek?

Wil jij met je Oost-Vlaamse klas binnenkort naar een boerderij of serre uit het netwerk Beleef de Boerderij? Vraag je subsidie landbouw- en plattelandseducatie aan.

Zoete zondag op de boerderij voor Moederdag

Beleef moederdag op een Oost-Vlaamse boerderij.

Verras jij papa met een beestig ontbijt?

Een uitgebreid Vaderdagontbijt in een boerderij of serre, met heerlijke, kakelverse hoeve- en streekproducten: dat is een ontbijt op bed in de overtreffende trap.

'Bonjour Boer': een taalplonsbad op de boerderij

Dankzij het Interreg IV-project EDUFERM kunnen Vlaamse klassen uit het basisonderwijs op leeruitstap naar een Franstalige boerderij in Wallonië of Frankrijk. Waalse of Franse klassen bezoeken Oost- of West-Vlaamse boerderijen.

Uitleenkoffers

Dienst Landbouw en Platteland is het contactpunt voor het ontlenen van een aantal didactische koffers: de bodemkoffer en de techniekkoffer 'Droge voeding kassa 4'.