Maak kennis met het Meetjesland

Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve doet dienst als bezoekerscentrum en toegangspoort tot het Meetjesland. Het streekcentrum toont ook een rijke geschiedenis: het ontstaan van de hoeve, het historisch belang van de gebouwen, het nut ervan, de rol van de Gentse lazarije, enz.

De Huysmanhoeve vormt het ideale startpunt voor een verdere ontdekking van het Meetjesland:
• Je kan van daaruit de streek te voet of met de fiets verkennen.
• Aan de infobalie vind je folders en brochures en enkele gratis af te halen fietstochten.
• Je komt er in contact met het Meetjeslandse erfgoed, in het kader van het Regionaal Erfgoeddepot dat in de Huysmanhoeve is ondergebracht.
• De Huysmanhoeve, met het middeleeuwse poortgebouw, staat symbool voor de poort naar het Meetjesland, met aan de ene zijde de bossen (o.a. Provinciaal Domein Het Leen en de Lembeekse bossen) en aan de andere zijde de kreken van Sint-Laureins en Assenede.

Velopunt 'Viva Velo'

Top

In juli 2015 opende Viva Velo een Velopunt in de Huysmanhoeve. Dit is ideaal voor wie graag een fiets huurt en die liever niet op voorhand reserveert. In de Huysmanhoeve zijn er vier fietsen ter beschikking. De fietsen zijn te huur via het Toeristisch infokantoor in het woonhuis van de hoeve:

Van 1 april tot 30 september:

Open van woensdag tot en met zondag van 11u tot 17u

Van 1 oktober tot 31 maart:

Open van woensdag tot vrijdag van 11u tot 16u30

Graag meer dan vier fietsen huren? Of buiten de openingsuren? Reserveer dan vooraf via Toerisme Meetjesland: 09 377 86 00.

* Viva Velo is een project van de Kringwinkel Meetjesland vzw. Zij streven met dit project naar betaalbare, zorgeloze mobiliteit voor iedereen, waarbij er aandacht is voor een beter milieu en er werk gecreëerd wordt voor mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt.

Oplaadpunt elektrische fiets

Top

In de Huysmanhoeve is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Dus ben je op pad in het Meetjesland met een elektrische fiets, maar dreigt de batterij leeg te geraken? Maak dan een stop in de Huysmanhoeve.

Breng tijdens het opladen van je fiets een bezoekje aan het Streekcentrum of rust uit op ons zonnig terras. Nadien zullen zowel je fiets als jijzelf volledig opgeladen zijn voor een verdere verkenning van het Meetjesland.

De Huysmanhoeve beschikt over één oplaadpunt, je kan dit gebruiken tijdens de openingsuren van het Streekcentrum.