Mountainbiken in Oost-Vlaanderen

'Ik mbt wijs!'

Top

Met de nieuwe bewustmakingscampagne 'Ik mtb wijs!' worden mountainbikers gestimuleerd om op een hoffelijke, veilige en milieuvriendelijke manier te mountainbiken.
De campagne, bestaande uit acht gedragscodes, krijgt het peterschap van voormalig wereldkampioen Filip Meirhaeghe en is zeker niet bedoeld om mountainbikers met de vinger wijzen.

Ik mtb wijs

ik mountainbike wijs (2) from Provincie Oost-Vlaanderen on Vimeo.

Permanente routes en netwerken

Top

De provincie Oost-Vlaanderen wil hét paradijs voor mountainbikers zijn. Ze beschikt met haar 41 permanente routes en 6 grote netwerken over de meeste mountainbikeroutes in Vlaanderen, samen goed voor 2.300 km bewegwijzerde tracks.

Om de groei van de mountainbikesport in goede banen te leiden, werd een aantal jaren geleden de Vlaamse Stuurgroep Mountainbike opgericht waarin Sport Vlaanderen en de provinciale sportdiensten zetelen.
De stuurgroep streeft naar een verantwoord, uniform en kwaliteitsvol kader voor het mountainbiken in Vlaanderen.

Eénmalige toertochten

Top

Samen met de wielerfederaties en het ANB werkte de Provincie Oost-Vlaanderen een aanvraag-en goedkeuringsprocedure uit voor de organisatie van veldtoertochten.

Klik onderaan deze pagina door voor meer informatie.

Contact

dienst Sport
tel.09 267 76 03
sport@oost-vlaanderen.be

Permanente routes en netwerken

Er zijn in de Provincie Oost-Vlaanderen momenteel 42 permanente bewegwijzerde mountainbikeroutes en 6 netwerken. Samen goed voor maar liefst 2 200 km bewegwijzerd mountainbike-plezier.

Eenmalige mountainbike toertochten

Klik hier om online de mountainbikekalender te raadplegen, de kalender in brochurevorm te downloaden of een aanvraag in te dienen voor het inrichten van een mountainbiketoertocht.

Ik mtb wijs!

Onderteken het charter ‘ik mtb wijs’!