Je bent hier: Home > Cultuur & vrije tijd > Sport

Sport

G-paardrijden

De belangrijkse pijlers binnen het sportbeleid in Oost-Vlaanderen zijn, naast G-sport, natuurgebonden sporten, innovatie in de sport en het promoten van de provincie Oost-Vlaanderen als dé wielerprovincie.

Heb je een vraag omtrent 'sport in Oost-Vlaanderen'? Surf dan eens door onze sportpagina's of neem contact op met dienst Sport.
E-mail: sport@oost-vlaanderen.be
Tel.: 09 267 76 02

In de kijker.... G-paardrijden op 22 oktober 2017

Wat?
Oost-Vlaamse belevingsdag in het provinciaal sportcentrum De Boerekreek met gratis initiatielessen G-paardrijden, rolstoelmennen, huifkartocht en diverse leuke activiteiten voor jong en oud met een fysieke beperking.

Info?
Via folder onderaan deze pagina.

Inschrijven?
sport@oost-vlaanderen.be

Het Sportbeleid in een notedop

sportbeleid 2014 from Provincie Oost-Vlaanderen on Vimeo.

Jaaroverzicht 2014 'sport in Oost-Vlaanderen'

jaaroverzicht 2014 sport from Provincie Oost-Vlaanderen on Vimeo.

Contact

dienst Sport
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

Luc Taragola- luc.taragola@oost-vlaanderen.be
tel.09 380 87 37

Gehandicaptensport (G-sport)

De Provincie wil personen met een handicap stimuleren tot sportbeoefening door te informeren over het aanbod en G-sport te organiseren.

Mountainbiken in Oost-Vlaanderen

Met de nieuwe bewustmakingscampagne 'Ik mtb wijs!' worden mountainbikers gestimuleerd om op een hoffelijke, veilige en milieuvriendelijke manier te mountainbiken.
De campagne, bestaande uit acht gedragscodes, krijgt het peterschap van voormalig wereldkampioen Filip Meirhaeghe en is zeker niet bedoeld om mountainbikers met de vinger wijzen.

Ruiterroutes

De Provincie is op zoek naar nieuwe, kwalitatieve ruiterroutes onder de codenaam 'Oost-Vlaanderen in Galop'. Laat het ons weten indien je een suggestie hebt.

Loopomlopen

Steeds meer Oost-Vlamingen willen zelf kiezen waar, wanneer en met wie ze sporten.

Sponsoring sportevenementen

De Provincie Oost-Vlaanderen sponsort jaarlijks tal van grote en middelgrote sportevenementen.

Huis van de Sport

Een ontmoetings- en sportbedrijvencentrum dat de provinciale sportdienst, de Bloso inspectiedienst, de Vlaamse sportfederaties en de sportdienst van Gent huisvest. De goed uitgeruste en toegankelijke vergaderzalen staan er dagelijks ter beschikking van sportverenigingen.

Oost-Vlaamse SportRingen

De Provincie Oost-Vlaanderen reikt jaarlijks de Oost-Vlaamse SportRingen (Sporttrofeeën) uit. Deze prijzen gaan naar Oost-Vlaamse sport(st)er, een sportteam of een G-sporter die op internationaal vlak een buitengewone prestatie heeft geleverd.

Provinciale sportcentra

Uitleendienst sportmateriaal

Gemeenten, verenigingen en scholen kunnen bij de Provincie terecht voor het ontlenen van eigentijds sportmateriaal. Je vindt er het juiste materiaal voor bijna elke activiteit: zowel groot en klein materiaal als specifiek sport- en spelmateriaal. Het sportmateriaal kan uitgeleend worden bij de 'algemene' uitleendienst in de Kapiteinstraat in Gent.