Gehandicaptensport (G-sport)

G-Watersport

Top

Promofilm G-Watersportdag

Zoek jouw sportclub

Top

In de Provincie Oost-Vlaanderen kan iedereen sporten en bewegen! Zoek je een sport die goed bij jou past? Of wil je meer weten over de sportmogelijkheden in jouw buurt?

Onderaan deze pagina kan je de volledige G-sportgids Oost-Vlaanderen downloaden.

Binnenkort kan je via een zoekmodule op deze pagina ontdekken dat er een zeer ruimsportaanbod is in onze provincie.

Zoek je andere informatie (federaties, lesgevers, andere provincies, enz.), kijk dan op de website van G-sport Vlaanderen (link onderaan deze pagina).

G-sportcoach

Top

Wil jouw sportclub personen met een handicap integreren binnen de club? Of wil jouw sportclub een G-afdeling oprichten? Dan kan je hiervoor terecht bij dienst Sport. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

G-Fietsprovincie!

Top

Filmpje G-fietsen

G fietsen from Provincie Oost-Vlaanderen on Vimeo.

Iedere Oost-Vlaming betrekken in het wielergebeuren is één van de ambities van het Provinciebestuur. Daarom richt zij haar pijlen op de G-sporter en investeert zij ook graag in het G-fietsen. Zo wordt Oost-Vlaanderen absoluut dé G-Fietsprovincie!

Fietsspecials : tijdens deze activiteit kunnen jongeren en volwassenen met een handicap diverse aangepaste fietsen uitproberen zoals handbikes, tandems, rolstoelfietsen, mountainbikes, petrafietsen, enz.
Meer info: download de folder onderaan deze pagina.
Fotoboek Fietsspecials: onderaan deze pagina.

Het Open Oost-Vlaams Natourcriterium
De Natourcriteriums van Aalst, Sint-Niklaas en Ninove integreerden voor het eerst een wedstrijd voor G-wielrenners met een UCI-licentie in hun programma. Een idee van de Provincie Oost-Vlaanderen, dat in samenwerking met de plaatselijke organisatoren en Parantee vzw werd uitgewerkt tot een unieke driedaagse: het Open Oost-Vlaams Natourcriterium G-wielrennen.
Die winnaars ontvingen van de Provincie een geldprijs, een trofee en –net als alle andere deelnemers – een mooi geschenk.
Fotoboek onderaan deze pagina.

G-Golf voor doven en slechthorenden

Top

Filmpje G-Golf voor doven en slechthorenden

G Golf from Provincie Oost-Vlaanderen on Vimeo.

Golf Puyenbroeck biedt diverse pakketten aan. Het golfmateriaal wordt gratis ter schikking gesteld en wordt telkens gezorgd voor een tolk Vlaamse Gebarentaal.

  • Start-to-golf (20 september)
  • Golfontdekking, op aanvraag
  • Vervolgpakket golf, op aanvraag

Download de flyers onderaan deze pagina.

Subsidiëring

Top

Om de G-sport in Oost-Vlaanderen verder uit te bouwen kent de Provincie werkings-, starter-, integratie- en toegankelijkheidsubsidies toe.
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een subsidie werden opgenomen in het reglement dat je kan downloaden onderaan deze pagina.

Uitleendienst

Top

De beschikbaarheid van specifiek gehandicaptensportmateriaal is een randvoorwaarde om gehandicaptensport mogelijk te maken. Daarom koopt de Provincie Oost-Vlaanderen specifiek sportmateriaal dat via de uitleendienst kan ontleend worden.
Het gaat onder andere om sportrolstoelen, handbikes, showdowntafels en bocciasets.
Je kan het specifiek sportmateriaal reserveren via de Uitleendienst voor Sportmateriaal (link onderaan deze pagina).  

Contact

dienst Sport
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

Katrien De Clercq- katrien.de.clercq@oost-vlaanderen.be
tel.09 267 76 12

Zoek jouw sportclub