Koorzang

sfeerbeeld koorzangtoernooi

De organisatie van koorzangtoernooien en de klassering en subsidiëring van koren is één van de pijlers van het provinciaal muziekbeleid.

Toernooien 2015

Top

Op zondagen 25 januari, 1 en 8 februari dingen 23 oost-Vlaamse koren naar een klassering in de koorzangtoernooien, die plaatsvinden in de Miry Concertzaal van de School of Arts Gent, Hoogpoort 64, in Gent.

Binnenkort volgt hier het programma.

Wat zijn de koorzangtoernooien?

Top

Alle Oost-Vlaamse koren kunnen deelnemen aan de provinciale koorzangtoernooien en een klassering verwerven in één van de vijf categorieën. Zij ontvangen dan 4 jaar lang een subsidie.

Tijdens de provinciale toernooien voeren de deelnemende koren een keuzeprogramma uit. De inschrijving gebeurt met de formulieren, aan te vragen op onderstaand adres. Het reglement kan nagelezen worden in de rechterkolom onder 'subsidies/reglementen'.

Kandidaat-deelnemers moeten vooraf hebben deelgenomen aan een pretoernooi georganiseerd door de organisatie voor vocale muziek
Koor&Stem.

De vzw Koor&Stem promoot de koren. De organisatie kan worden geraadpleegd voor diverse ondersteuning, informatie en advies, voor deelname aan wedstrijden en kampioenschappen en zij organiseert dus ook de voorbereidende toernooien in Oost-Vlaanderen. Via onderstaande link vind je alle info over Koor&Stem.

Contact

dienst Kunsten & Cultuurspreiding
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

Nadine Lievens- nadine.lievens@oost-vlaanderen.be
tel.09 267 72 56

Eerdere edities

Kijk hier voor de uitslagen van de vorige toernooien.

Gesubsidieerde verenigingen

Hier vind je een overzicht van alle gesubsidieerde koorzangverenigingen.