Mola, het Provinciaal Molencentrum

MOLA

Welkom in het museum en documentatiecentrum (gratis toegang)!

Het museum zal op zondag 28 mei 2017 uitzonderlijk gesloten zijn. Alle bezoekers worden hartelijk verwelkomd op één van de provinciale molens (zie onze webpagina over de provinciale molens): de Fauconniersmolen (Oordegem), de Zwalmmolen (Munkzwalm), Meuleken 't Dal (Zingem), de Roomanmolen (Sint-Pauwels).

Het Provinciaal Molencentrum Mola is een baken voor de molenzorg op vele fronten. Het is gehuisvest in kasteel Puyenbrug in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Je vindt er:

  • Het museum en bezoekerscentrum met een interactieve tentoonstelling, die gratis toegankelijk is en tal van educatieve mogelijkheden biedt. (openingsuren: woe.-vrij. 9.30 tot 17 uur, weekend & feestdagen: 10.30 tot 18 uur | 1 okt-31 mrt: woe.-zo. 9.30 tot 17u). Een rondleiding met gids is ook mogelijk buiten de vaste openingsuren (enkel na afspraak).
  • De bibliotheek en documentatiecentrum die elke werkdag na afspraak te consulteren is als je meer wil weten over molengeschiedenis of –techniek.
  • Het expertisecentrum over oude en nieuwe molens. We geven advies, beheren de vijf molens die de Provincie Oost-Vlaanderen in eigendom heeft, ondersteunen activiteiten en publicaties, ... Je leest er meer over op onze pagina over het provinciebestuur en molens, zie link onderaan.

Zoeken in de collectie van Mola

Top

Geef een zoekterm in om te zoeken in de collectie van Mola.
Selecteer een object om de detailweergave te openen in Erfgoedinzicht.be

Contact

Mola - het Provinciaal Molencentrum
Kasteel Puyenbrug
Puyenbrug 5
9185 Wachtebeke
09 342 42 40
mola@oost-vlaanderen.be

Bezoekerscentrum en museum Mola

Alle informatie over het bezoekerscentrum en museum Mola.

Bibliotheek en documentatiecentrum

Mola huisvest één van de meest volledige biblio- en fototheken over molens en heeft een uitgebreid documentatiecentrum.

Provinciale molens

Bezoek een provinciale molen: Zwalmmolen (Munkzwalm), Meuleken 't Dal (Zingem), Fauconniersmolen (Oordegem), Roomanmolen (Sint-Pauwels), Windekemolen (Balegem).

Nieuws

Klik hier voor alle nieuws en activiteiten in verband met molens.