Je bent hier: Home > Cultuur & vrije tijd > Cultuur

Cultuur

Bibliotheken

Ontdek alles over het Streekgericht Bibliotheekbeleid en over de provinciale bibliotheek.

Beeldende kunst, vormgeving, film

Alle info over initiatieven zoals de wedstrijd Thuis voor een beeld en de prijs voor beeldende kunst en vormgeving.

Cultuurprijzen

Lees hier alles over de provinciale cultuurprijzen.

Depotbeleid

De Provincie Oost-Vlaanderen bouwt een regionaal depotbeleid uit op vlak van cultureel en archeologisch erfgoed. Hier alle info.

Erfgoed en monumentenzorg

Het provinciebestuur maakt werk van de bescherming van erfgoed en monumenten en ondersteunt initiatieven voor de openstelling ervan.

Erfgoedinzicht

Samenwerking van Oost- en West-Vlaamse musea en kerkfabrieken op vlak van inventarisatie.

Lam Gods

Het schilderij Lam Gods wordt vanaf het najaar 2012 geconserveerd en gerestaureerd. Bezoekers kunnen dit volgen in het Museum voor Schone Kunsten, het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster en de Sint-Baafskathedraal in Gent. Lees hier alles over het totaalproject.

Lokaal cultuurbeleid

De provincie ondersteunt het lokaal cultuurbeleid projectmatig. Lees hier over subsidies voor cultuurspreidende en cultuureducatieve projecten.

Musea

Het museumconsulentschap biedt ondersteuning aan alle musea in de provincie Oost-Vlaanderen.

Museum Vlaamse Sociale Strijd

In 2015 realiseerde het Liberaal Archief het project 'R.I.P. 200 jaar begrafeniscultuur in Vlaanderen' : een tentoonstelling en een publicatie over de funeraire cultuur in de 19de en 20ste eeuw.

Muziek

Zowel professionele musici als amateurmuziekverenigingen kunnen provinciale ondersteuning krijgen via allerlei initiatieven zoals de recitals voor jonge Oost-Vlaamse solisten, de prijs voor muziek, de koorzang- en muziektoernooien, ed.

Podiumkunsten

In de sector van de podiumkunsten ondersteunt het provinciebestuur tal van professionele en amateuristische verenigingen.

Oost-Vlaanderen 1914-1918

In de periode 2014-2018 wordt ook in Oost-Vlaanderen de Eerste Wereldoorlog herdacht. Lees er hier alles over.

Provinciaal Archeologisch Museum

De Provincie beheert het Provinciaal Archeologisch Museum (pam) dat op 2 locaties gevestigd is: Ename (Oudenaarde) en Velzeke (Zottegem).

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster

In het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster staan regelmatig tentoonstellingen op de agenda. Voor meer info surf je naar www.caermersklooster.be.

Provinciaal Erfgoedcentrum

In 2012 opende het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. Je beleeft en ontdekt er het Oost-Vlaamse erfgoed en erfgoedbeleid.

Mola, het Provinciaal Molencentrum

In Mola draait alles om wind- en watermolens. Het molenexpertisecentrum voor Oost-Vlaanderen.

Provinciale Scheepswerven Baasrode

Taal en letterkunde

Naast het uitschrijven van prijzen voor letterkunde, steunt het provinciebestuur de sector ook door subsidies aan verenigingen en tijdschriften.

Sociaal-cultureel volwassenenwerk

De Provincie ondersteunt het sociaal-cultureel volwassenenwerk met een nieuw reglement voor cultuurspreidende en cultuureducatieve projecten. Alle informatie hier.