Expo Oude liefde. Zorgen voor erfgoed

(Bron:Provinciebsestuur Oost-Vlaanderen)

Oude liefde gaat over zorgen voor onroerend, varend en archeologisch erfgoed. Het is een interactieve expo waar je gerust met de kinderen naartoe kan.

Erfgoed vind je om de hoek, in de stad, langs landelijke wegen. Het bindt ons met ons verleden, met wie we zijn. Net daarom koesteren vele mensen een oude liefde voor erfgoed.

Oude liefde… roest niet. Erfgoed daarentegen is kwetsbaar. Het vraagt zorg. Zorg van mensen met een hart voor erfgoed. Hoe maak je een dak bereikbaar voor inspectie? Hoe hou je een oude molen in stand? Wat doe je met een kerk die niet meer gebruikt wordt? Kan je een boot op het droge bewaren? En hoe houdt de archeoloog het overzicht van al zijn bodemvondsten?

De tentoonstelling is interactief en nodigt je uit om zelf de handen uit de mouwen te steken. Kinderen blijven zeker niet aan de kant staan: tijdens de vakantiemaanden zoeken ze de Schat van Vlieg en ook daarna hebben ze er heel wat opdrachten te vervullen als monumentenwachter, molenaar of archeoloog.

Oude liefde is een project van de directie Cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen in het Provinciaal Erfgoedcentrum: de Transversale cel Cultuur, de Monumentenwacht, de dienst Erfgoed, molencentrum Mola, pam Ename en pam Velzeke. Het is een spiegel van de erfgoedwerking die zij de voorbije decennia hebben uitgebouwd en waar ze in de toekomst op inzetten. Samen met talrijke, enthousiaste erfgoedliefhebbers.

Oude liefde vergeet je niet. In het harnas voor erfgoed!


Plaats

Provinciaal Erfgoedcentrum, Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde (Ename)
Er is parkeergelegenheid aan de overkant van de straat

Begindatum

23 juni 2017

Einddatum

23 december 2017

Bijkomende praktische informatie

Open van donderdag tot en met zondag, van 10 uur tot 17 uur.
Gratis toegang.
Toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking.