#collectievissen door Jonge Erfgoedhelden

Ongeveer 250 kinderen tussen 10 en 12 jaar uit verschillende scholen uit de Vlaamse Ardennen brachten hun erfgoed mee, gingen er als volleerd museumpersoneel mee aan de slag en bouwden een eigenwijze tentoonstelling. Al deze voorwerpen met een verhaal vormen geven je een verfrissende kijk op erfgoed!

Deze tentoonstelling #collectievissen door Jonge Erfgoedhelden is al de tweede in zijn soort. Wegens groot succes werd het driedaagse traject met de scholen immers herhaald met een tweede lichting scholen.

Praktisch

Top

De tweede editie van #collectievissen door Jonge Erfgoedhelden is vanaf 25 maart gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 10 tot 17u in het Provinciaal Erfgoedcentrum.

Bezoek met de klas

Top

Klassen uit het basisonderwijs die een halve dag naar het Erfgoedcentrum op bezoek komen om de tentoonstelling van de Jonge Erfgoedhelden te bekijken en het Erfgoeddepot te leren kennen, kleden hun eigen erfgoedwand aan in een mini-tentoonstelling. De begeleiding door een gids kost 35 EUR. Contacteer ons op erfgoedcentrum@oost-vlaanderen.be voor meer info.

Jonge erfgoedhelden in actie

Top

Plaats

Provinciaal Erfgoedcentrum Ename, Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde

Begindatum

25 maart 2017

Einddatum

14 mei 2017