#collectievissen Ename, expo om aan deel te nemen

Ook getekend door het verleden van Ename? Help dan het verleden van Ename mee optekenen en kom tussen 1 oktober 2015 en 11 september 2016 naar het Provinciaal Erfgoedcentrum met je verhalen, foto’s en voorwerpen uit en over Ename. Of kom kijken naar wat we verzamelden.

Wat gebeurt er met je erfgoed?

Top

We maken een foto en een korte beschrijving en noteren je verhaal.

Je krijgt gratis deskundig advies over hoe je jouw dierbare oude foto’s, brieven, kostuums, gebruiksvoorwerpen, documenten, … het beste duurzaam bij je thuis kunt bewaren voor de generaties na jou.

Daarna kan je je voorwerp gewoon terug meenemen naar huis. Of je kan het tijdelijk in het erfgoedcentrum laten. We maken daar immers een tentoonstelling “#collectievissen Ename”. Hierin tonen we hoe het leven in Ename vroeger geweest is en wat mensen thuis nog allemaal bewaren hierover. Deze expo zal lopen tot en met 11 september 2016 en daarna krijg je jouw erfgoed terug.

Wie zijn wij?

Top

"#collectievissen Ename" is een samenwerkingsproject van het Erfgoedcomité Ename, het Provinciaal Erfgoedcentrum en het pam Ename, in het kader van het provinciaal depotbeleid.

#collectievissen is een tentoonstellingsreeks in het Provinciaal Erfgoedcentrum waarbij we vissen in depots van musea, archieven, kerkfabrieken, ... en de zolders van mensen thuis. Op deze manier sensibiliseren we het brede publiek voor het bewaren van erfgoed en het werk van de erfgoedsector achter de schermen. Voor de erfgoedsector kan het concept van de tentoonstellingsreeks #collectievissen om slechts tijdelijk iets op te nemen en/of ook eens iets te tonen van achter de schermen inspirerend zijn.

Het erfgoedcentrum is een locatie van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen waar verschillende diensten en instellingen van de Provincie initiatieven ontwikkelen op vlak van erfgoed en erfgoedbeleid.

Interesse in het Erfgoedcomité Ename? Contacteer erfgoedcomite.ename@telenet.be of tel. 0498 53 37 74.

Interesse in het concept van collectievissen of de locatie van het erfgoedcentrum? Contacteer anneke.lippens@oost-vlaanderen.be.


Plaats

Provinciaal Erfgoedcentrum, Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde (Ename). Er is parking aan de overkant van de straat. Er is een lift en een rolstoel ter beschikking.

Begindatum

01/10/2015

Einddatum

11/09/2016

Bijkomende praktische informatie

Het erfgoedcentrum is open van donderdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur, èn op afspraak (erfgoedcentrum@oost-vlaanderen.be of tel. 055 30 03 44)