Erfgoedsprokkels

Erfgoedsprokkels

(Bron:Provinciebestuur Oost-vlaanderen)

Erfgoedsprokkels

(Bron:Provinciebestuur)

De dienst Erfgoed lanceert een nieuwe reeks kleine informatiedragers. De reeks draagt de naam 'Erfgoedsprokkels' en dat geeft al onmiddellijk weer wat de bedoeling is: sprokkels (synoniem van bloemlezing) van het Oost-Vlaams erfgoed aanbieden. Diverse erfgoedonderwerpen komen daarbij aan bod: waardevolle gebouwen, historische sites, episodes uit de geschiedenis die voor een gemeente of regio belangrijke sporen nalieten…

De erfgoedsprokkels zijn toegankelijke brochures van maximaal zestien bladzijden, bevattelijk geschreven en rijk geïllustreerd. Het zijn echte gidsjes voorzien van plattegrond of wandelparcours zodat alle interessante weetjes van gebouw of site aan bod komen. Deze brochures zijn een zinvolle aanvulling bij de bestaande kleine cultuurgidsen en gelegenheidspublicaties die het Oost-Vlaamse provinciebestuur sedert jaar en dag uitgeeft.

De selectie van de onderwerpen gebeurt op basis van de intrinsieke kwaliteit van het onderwerp, de relevantie en de actualiteitswaarde. Maar ook de betrokkenheid van de Provincie, de beschikbaarheid van informatie, de mogelijkheid tot vlotte distributie via een lokale partner zijn aandachtspunten. Ook de eigen provinciale gebouwen met erfgoedgehalte komen als onderwerp aan bod in deze reeks.

De erfgoedsprokkels zijn enkel op de locaties verkrijgbaar en kunnen hier ook in pdf gedownload worden.