Groepsaankoop verpakkings- en conserveringsmateriaal

groepsaanbod

(Bron:Provinciebestuur Oost-Vlaanderen)

Groepsaanbod

(Bron:Provinciebestuur Oost-Vlaanderen)

Wat is de groepsaankoop?

Top

De Provincie organiseert jaarlijks een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders: handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan, zuurvrije kartonnen dozen en kunststoffen verpakkingsmateriaal, noppenfolie en zijdepapier, nummeringssets en etiketten, kledinghoezen en opgedikte kapstokken, insectenvallen, silicagel, ...

Wat zijn de voordelen?

Top
  • De beste zorgen voor je erfgoed. De depotconsulenten zijn onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte materiaal te vinden. En als het niet bestaat, maken ze het zelf.
  • Je spaart tijd uit. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen.
  • Je spaart geld uit. Doordat de bestellingen van heel Oost-Vlaanderen gebundeld worden, onderhandelen we over de prijs en betalen we maar één keer transportkosten. Sommige erfgoedcellen geven bovendien subsidies hiervoor.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms ben je verplicht om meteen een grote hoeveelheid te bestellen. Niet met onze groepsaankoop, hier kan je ook kleine hoeveelheden bestellen.

Timing

Top

Bestellen kon tot en met 10 juni. Eens je bestelling aangekomen is bij de Provincie (september-oktober), krijg je een seintje en kan je deze komen ophalen in één van de drie afhaalpunten: Leopoldskazerne (Gent) Provinciaal Erfgoedcentrum (Ename) of Regionaal Magazijn Uitleendienst Sint-Niklaas. De factuur ontvang je achteraf.

Contact

Top

Jan De Smedt
09 267 72 51
erfgoeddepot@oost-vlaanderen.be