Groepsaankoop verpakkings- en conserveringsmateriaal

groepsaanbod

(Bron:Provinciebestuur Oost-Vlaanderen)

Groepsaanbod

(Bron:Provinciebestuur Oost-Vlaanderen)

Wat is de groepsaankoop?

Top

In het kader van het provinciaal depotbeleid doet het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders: handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan, zuurvrije kartonnen dozen en kunststoffen verpakkingsmateriaal, noppenfolie en zijdepapier, nummeringssets en etiketten, kledinghoezen en opgedikte kapstokken, insectenvallen, silicagel, calamiteitenkit, ...

In 2013 namen een veertigtal erfgoedbeheerders deel, in 2014 een vijftigtal, in 2015 een zeventigtal, in 2016 65.

Wat zijn de voordelen?

Top
  • De beste zorgen voor je erfgoed. De depotconsulenten zijn immers onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte materiaal te vinden. En als het niet bestaat, maken ze het zelf.
  • Je spaart tijd uit. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen.
  • Je spaart geld uit. Doordat de bestellingen van heel Oost-Vlaanderen gebundeld worden, onderhandelen we over de prijs en betalen we maar één keer transportkosten. Sommige erfgoedcellen geven bovendien subsidies hiervoor.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms ben je verplicht om meteen een grote hoeveelheid te bestellen. Niet met onze groepsaankoop, hier kan je ook kleine hoeveelheden bestellen.

Timing

Top

De groepsaankoop wordt nu uitgeschreven. Bestellen kan tot en met juni. Eens je bestelling gearriveerd is bij de Provincie (september-oktober), krijg je een seintje en kan je deze komen ophalen in één van de drie afhaalpunten: PAC Zuid (Gent), Provinciaal Erfgoedcentrum (Ename), Regionaal Magazijn Uitleendienst Sint-Niklaas. De factuur ontvang je achteraf.

Bestellen

Top

Bestellen kan via de link onderaan bij 'externe websites'

Gratis demonstratie

Top

Op woensdagavond 3 mei 2017 geven wij een gratis demonstratie van de producten van deze groepsaankoop (bij Interwaas, Lamstraat 113, 9100 Sint-Niklaas om 19u). Schrijf je in op erfgoeddepot@oost-vlaanderen.be als je erbij wilt zijn.

Contact

Top

Jan De Smedt
09 267 72 51
erfgoeddepot@oost-vlaanderen.be