Boekegem 1994 : Evergem


Keuzecommissie

Top

Voor de aanduiding van de gemeente die de eretitel Boekegem mocht dragen werd voor het eerst gebruik gemaakt van officiële kandidatuurstellingen die door een keuzecommissie beoordeeld werden. Uit drie kandidaten kwam Evergem als winnaar te voorschijn.

Nieuwe hoofdsponsor

Top

Door een veranderde sponsorpolitiek bij het Gemeentekrediet ging Boekegem verder met een andere hoofdsponsor : CEVI, het centrum voor informatica. Voor de hoofdprijs werd teruggegrepen naar een personal computer.

Estafetteloop

Top

De stunt werd uitgevoerd door leden van een aantal sportverenigingen uit Evergem die tijdens een estafetteloop tussen de sporthal en twee bibliotheekfilialen op deze uitgestrekte gemeente een pas verschenen boek over de plaatselijke geschiedenis overbrachten. Ondertussen had in de plaatselijke sporthal voor zo’n 700 aanwezigen een Radio 2-happening plaats met optredens van Chris Van den Durpel (Kamiel Spiessens), Dominique, Eric Van Neygen en Sanne, Bart Herman, Danny & Co. De ervaring van Evergem leerde dat het betrekken van plaatselijke verenigingen bij het gebeuren zeker een positieve invloed had.

Inzendingen

Top

Het aantal inzendingen 6 361 kon op het peil van het voorgaande jaar gehouden worden.